返回列表 回復 發帖
蘋果店周五減價清貨
2012年01月04日
本報訊】買完 iPhone 4S,蘋果迷又要大出血!產品價格一向企硬的蘋果店,昨於網上公佈將於本周五在中、港、台三地舉行「驚喜」特賣日,部份電子產品會有神秘折扣優惠。有水貨商則預期只有 iPad、 iPod、 Macbook提供九折優惠,減幅不太吸引,「佢只係想清舊貨」。
香港蘋果店昨晨悄悄在網上發佈消息,本周五將舉行「只此一天」的特賣活動,市民可於蘋果零售店及網上店以優惠價購買部份電子產品,雖未有明確表明那些產品減價及其減幅,但就暗示 iPad、 iPod和 Mac均是新春送禮之選。
優惠只限中、港、台三地,周五凌晨蘋果網站就會更新有關產品售價,屆時就會知道折扣。
先達 G World Mobile負責人劉志剛表示,根據往年經驗, iPhone價格將企硬,「 iPhone咁少貨,個價炒得咁高,點會有得減?」相反,他估計 iPad、 iPod及 Macbook會有九折優惠,一部 iPad 2正價 3,888元,九折則售約 3,500元,「我哋出面一早賣緊 3,700幾,佢只係想清舊貨,所以做呢個特價(九折)冇乜特別,今次減價對我哋冇乜影響」。
料九折優惠
假若香港特賣日提供九折優惠, Macbook Air最少會減 768元至 6,920元, Macbook Pro則減 908元至 8,180元, iMac減 919元至 8,270元。去年 11月底美國「黑色星期五」大減價,當地蘋果店的 MacBook和 iMac減價 101美元,即近港幣 790元, iPad則視乎記憶體容量減 41至 61美元,即約港幣 320至 480元
鐵蛋...Irondan...兩秒殺...大丹...震丹...萬能丹...笑蛋
o....no
紐卡素3:0曼聯
鐵蛋...Irondan...兩秒殺...大丹...震丹...萬能丹...笑蛋
你咪比張圖...淘寶個d人看...看下..可唔可以改成咁...
btw....咁係jp...bid番來...大約要幾錢?
chowchow115 發表於 5-1-2012 16:17
大陸佬點信得過 我驚改完寄翻對唔知乜眼俾你
你唔自己改....我見以前會D人好似好易咁....界開佢, 塞D野入佢...封翻佢...攪電...
mnywong 發表於 5-1-2012 16:02
你講緊糯米讓雞翼牙
豐田個sales真係幾靚女,我想約佢出去tim
jeffrychiu 發表於 10-1-2012 14:26
而家d年青人真開放
  唔只長, 仲好硬
Daniel 發表於 10-1-2012 19:43
咁經上次mjmj講,你咁既情況應該係俾人讓左d珠落去,你照照X-Ray好喎
呢個幫佢沖

jeffrychiu 發表於 11-1-2012 17:44
呢個咁重口味,我都頂唔順
不過要經佢地上會先多D野送
hkben 發表於 12-1-2012 10:20
sales送d野唔係太值錢,我寧願d息低b啦!!
he is right, you are the only one getting this....

actually, this one looks more like Victor's rim ..... very nice!!
sammykwan 發表於 12-1-2012 10:54
是日本掣Enkei嗎
attached..........
老友鬼鬼 發表於 12-1-2012 09:21
我都話全黑鈴冇得輸架啦
club chair, ghost-ghost got your dream rim wor......
sammykwan 發表於 12-1-2012 11:02
我唔制呀
I knew that's your cup of chrysanthemum tea la
sammykwan 發表於 12-1-2012 11:04
下次放底四支菊花精換左鬼鬼四條軨